Luc De Raedemaeker
Neteling & Blonde OS
neteling
In het hartje van de Kempen, midden de Kasterleese bossen en de rand van de prachtige Netevallei vind je de hoeve van Kempense Geitenkaas Polle. Paul en zijn vrouw Veerle verzorgen er zo’n 600 melkgeiten met veel liefde en garanderen op deze manier kwaliteitsvolle geitenmelk. Dagelijks wordt de melk lokaal verwerkt tot ambachtelijke geitenkazen. Er worden geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen gebruikt. De parel van het bedrijf is de Neteling.

De Neteling is een rauwmelkse kaas bestrooid met gezouten as, wat na rijping een unieke smaak oplevert. De Neteling werd genoemd naar de rivier Nete die vlakbij de kaasmakerij loopt. De kaas is zacht doch karaktervol, jong heeft de kaas een citrustachtig aroma en smaak. We pairen deze parel uit de Kempen met een Blonden Os van John Martin. Het blonde bier heeft genoeg body om de Neteling te weerstaan en de gebruikte tarwe zorgt voor een frisse en lichtzure toets die perfect aansluit bij de geitenkaas. De verfijnde bitterheid van de Blonden Os zorgt voor een additionele dimensie.

Cover © Kaasmakerij Polle

Foto © John Martin