Han Hidalgo
OESTERS MET PREISAUS
Foodpairing
Foodpairing Oester met preisaus - Huitres sauce poireau
Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo.

INGREDIËNTEN

voor 4 personen

  • 16 wilde oesters (creuses)
  • 1 kleine prei
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 8 eetlepels oestervocht
  • witte peper uit de molen en zout naar smaak

 

BEREIDING

De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. De wilde oesters openen, het vocht opvangen en het vlees voorzichtig eruit snijden. De oesterschelpen achterhouden. De harde onderkant en het buitenblad van de prei verwijderen, in dunne ringetjes snijden, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Een mengsel van roomboter en zonnebloemolie in een koekenpan verwarmen en de preiringetjes roerbakken. Acht eetlepels oestervocht toevoegen en al roerende verwarmen. Vervolgens de crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met witte peper en zout. De warme preisaus over de oesterschelpen verdelen en de oesters erop leggen. Over een ovenschaal verdelen en in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen tot de oesters licht beginnen te stollen. Zo warm mogelijk serveren. Een goed gekoeld blond bier tussen 5 en 7% Alc erbij serveren, ter ondersteuning van de zachte, romige smaak van de oesters en de milde preisaus.

 

Foto: M. Therese Bruggeman