Luc De Raedemaeker
Pasta met tomaten-knoflooksaus
Natural tomatoes isolated on background
Pasta is een dankbaar ingrediënt in een snelle keuken. Je maakt in een mum van tijd de smakelijkste pastagerechten. Dat is precies wat je nodig hebt na een lange werkdag. Het is bovendien vrij goedkoop en je kan gedroogde pasta vrij lang bewaren. We maken vandaag een pasta met tomaten en knoflook. We openen hierbij een flesje Oud Bruin van Brouwerij 't Verzet en het feest is compleet.

Ingrediënten:

  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 rode gesnipperde rode peper
  • 5 tenen gepelde en geperste tenen knoflook
  • 1 tl suiker
  • 1 el olijfolie
  • 500 g pasta naar keuze
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de olijfolie in een pan.
  • Voeg de look en de rode peper toe en laat garen.
  • Voeg de tomaten toe.
  • Voeg de suiker toe en kruid met peper en zout.
  • Kook de pasta ‘al dente’ in gezouten, kokend water.
  • Meng de gare pasta met de saus.
  • Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Pairing: 

Dit traditionele Zuid-West-Vlaams bier verwent je pallet. De mooie zuren gaan perfect samen met de licht zure inborst van de tomaten in de saus. De zure toets van het bier blijft net lang genoeg hangen en maakt vervolgens plaats voor een droog gevoel in de mond. Een perfecte tegenhanger voor de pittige en vrij vettige Parmezaanse kaas.

Cover © Freepik

Foto  © Brouwerij ‘t Verzet