Luc De Raedemaeker
Pringles & bier
pringles
Pringles is een legendarisch chips merk. De chips verschenen op de Amerikaanse markt in 1967 en in 2000 op de Europese. De lekkernij zelf wordt ook gewoon 'Pringles' genoemd, naar de merknaam en als meervoud van 'Pringle' (dat kan worden vertaald naar tinteling). Nu komt het merk met nieuwe smaken in de UK. Het betreft een assortiment genaamd ‘Rice Fusion’ met kip tandoori, Maleisische curry en eend. Deze smaken komen wel wat duurder uit dan de gewone, maar deze nieuwe variëteiten openen wel nieuwe foodpairing mogelijkheden.

Kip tandoori:  We combineren deze chips met een zalig witbier. De zachte toetsen van het tarwe bier blussen de hete tandori kruiden. Denk aan Brugs Tarwe bier, St. Bernardus Wit, Hoegaarden, …

Maleisische curry: Een heerlijk hoppige pils doet het geweldig bij een curry. De frisse toets zorgt in eerste instantie voor … verfrissing. Terwijl de hoptoets de hitte aanwakkert. Pils 13, Rulles Pils, Bavik Super Pils, Cristal, …

Eend: Een prachtige Oud (Rood)Bruin past prachtig bij chips met eendenmaak. We kiezen voor een klassieke Rodenbach.

Cover © Pringles