Luc De Raedemaeker
Rocamadour Fermier
rocamadour-grand-cru-aoc
Rocamadour Fermier is een Franse hoevekaas op basis van geitenmelk. De melk is afkomstig van geiten die grazen op de weiden van Causses du Quercy. Rocamadour is sinds 1996 een AOP-kaas. De naam is afgeleid van het Occitaanse 'Roc Amator': de rots van Amadour. Het is een wit kaasje met een zijdezachte smaak waarin we toetsen van hazelnoten terugvinden. Een smaak die meer uitgesproken wordt naarmate de kaas rijpt. In zijn jeugd pairen we dit kaasje met een Lieve van Siphon Brewing. Een licht gouden Kölsh met een fruitig en zacht moutig karakter en een subtiele hint van gist. Droog en stevig gehopt voor de stijl, maar super fris en dorstlessend. Perfect voor bij de zachte, romige kaas. Bij de mature versie schenken we een Avalanche van Atrium Brasserie Artisanale. Een Belgisch/Braziliaanse interpretatie van een Red IPA. Het bier heeft een zoete moutige aanzet gevolgd door een lange bittere afdronk. Kaas en bier vormen een mooi evenwichtig paar.