Luc De Raedemaeker
Spaghetti met groene olijven
en Spontan Basil
d8c910d571
Spaghetti is de bekendste klassieke droge pasta soort. De naam betekent 'draadjes' en het is het populairste gerecht van Italië. De Italianen eten gemiddeld 28 kilogram spaghetti per jaar. De pasta past uitstekend bij tomatensauzen. Vandaag geven we een recept met tomaten, paprika en groene olijven. We serveren hier de Spontan Basil van Lindemans bij. Een authentieke oude geuze die, door een samenwerking met bierarchitect Mikkeller, met verse basilicum werd afgewerkt en zo een verrassend frisse smaak meekrijgt.

Ingrediënten:

  • 2 rijpe tomaten
  • 1 rode paprika
  • 100 g ontpitte groene olijven
  • 350 g spaghetti
  • scheutje olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  • Snij de tomaten in kleine stukjes.
  • Ontpit de paprika en snij in fijne reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan.
  • Voeg de groenten en de olijven toe, kruid met peper en zout en laat 15 minuten pruttelen.
  • Kook de spaghetti ‘al dente’ in kokend water.
  • Serveer de spaghetti met de saus en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Pairing:

“The Belgian Lambics have something mysterious about them”, zegt Mikkel Borg Bjergsø, oprichter van Mikkeller. “The spontaneous fermentation process adds to that mystery. We have been experimenting with pretty much all beer styles, and finally we got to work with Lindemans Lambic!”

Her resultaat is een verfrissend bier met een stevige vleug basilicum. Het bier past uitstekend bij het lichte gerecht en voegt een subtiele basilicum toets aan het geheel.