Luc De Raedemaeker
Stop, Hommel time!
HommelGrid04
De streek rond Poperinge is nog steeds de Belgische hopstreek bij uitstek. De teelt van het groene goud floreert in deze uithoek van het land. Ook de folkore rond de prachtige bellen ging nooit verloren. Denk maar aan de hopfeesten, de verkiezing van de hopkoninging, enz. Karel Leroy brouwde het Poperings Hommelbier in 1981 voor her eerst ter ere van het hoppefeest in Poperinge. Aangezien hommel het lokale dialect is voor hoppe, lag de naam voor dit eerbetoon aan de Poperingse hop voor de hand. Het 'Hommeltje was geboren.
  • Brouwerij: Leroy Breweries (BE)
  • Volume: 25 cl
  • Alcohol Volume %: 7,5%
  • Kleur: Goudblond met een stabiele witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Aroma’s van hop, gist en fruit (appels) verwennen onze neus.
  • Smaak: Zacht en zuiver mondgevoel met hinten van fruit (citrus, appels), kruiden, mout. Hoppige en licht kruidige finale.
  • Food pairing: Aperitief, boerenboterham met Poperingse Hommelkaas, potjesvlees uit Veurne.

Foto’s © Leroy Breweries