Luc De Raedemaeker
Uiensoep met Westmalle Dubbel
red-onions-vegetables-499066_1280
Wat is er beter om de ijzige winterkou te verjagen dan een kom dampende verse uiensoep? De soep is op zijn lekkerst als ze gegeten wordt uit een soepkom die ze langer warm houdt. We maken onze uiensoep met Westmalle Dubbel en drinken er natuurlijk een zalige dubbel bij. Dit recept is naast superlekker ook nog eens heel budgetvriendelijk!

Ingrediënten:

  • 5 gele uien
  • 5 rode uien
  • 75 cl kippenboullion
  • 1 flesje Westmalle Dubbel (+ eentje voor er bij te drinken)
  • Bouquet garni
  • Klontje goede boter
  • Scheutje Oxo
  • 100 g geraspte Westmalle 12+ kaas
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Pel de uien en snij ze in ringen.
  2. Laat het klontje boter smelten in een kookpan.
  3. Bak de uien aan op een matig vuur en laat ze kleuren.
  4. Voeg het bier en de bouillon toe.
  5. Voeg het bouquet garni toe.
  6. Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
  7. Voeg de Oxo toe en kruid met peper en zout.
  8. Serveer de soep met de geraspte kaas.

Cover © Pixabay