Luc De Raedemaeker
Wild van wild en bier
De Sligro-ISPC wildrecepten met biersuggestie.
deer-stew-2690300_1280
Bier is gewilder dan ooit en wild is terug van nooit weggeweest. Bier past bovendien uitstekend bij wild. Decennialang was het haast heiligschennis om bier te suggereren bij wild, want bij een mooi stukje wild hoorde wijn, basta. Gelukkig veranderen de tijden en komt zelfs het mensdom tot jaren van wijsheid, al is dat in de politiek niet altijd even duidelijk ... mocht alles maar zo simpel zijn als in de keuken. Zowat elke wildgerecht is zeer uitgesproken van smaak en heeft een straffe compagnon nodig. En dan zijn onze Belgische bieren met hun complexe aroma’s en smaken ideaal. Zelf de Nederlandse-Belgische horeca groothandel heeft deze evolutie in de gaten en publiceerde enkele heerlijke recepten met aangepaste bieren.

Wat dacht u van ‘Fazant met Tripel Karmeliet en venkelstoemp’ of misschien ‘Reefilet met sjalot en Affligem dubbel’ of anders ‘Everzwijnprocureur met Westmalle dubbel’? U kan de recepten vinden op volgende link: www.sligro-ispc.be/nl/recepten

Cover © Pixabay