Luc De Raedemaeker
Zeebaars op een bedje van courgette, paprikasausje geparfumeerd met Roman Blanche
zeebaars-lr
Zeebaars is een zilverkleurige vis met vast en verrukkelijk visvlees. Kleine vissen worden in hun geheel verkocht en bereid. Grotere exemplaren kunnen gefileerd worden, meestal met vel om het uiteenvallen te voorkomen bij het bakken. De vis zwemt bij voorkeur in zuidelijke wateren (dus ook in de Middellandse Zee). Onze Noordzee is de noordelijke grens. Zeebaars is een echte culinaire topper die we vandaag pairen met een Belgisch witbier uit Oudenaarde.

Ingrediënten:

  • 4 zeebaarsfilet van 200 g
  • 2 courgettes
  • 3 gepelde en fijngesnipperde teentjes look
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 flesje Roman Blanche
  • bloem
  • 1 scheutje sherryazijn
  • 4 el zwarte tapenade
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Bereiding:

  • Kruid de visfilets met peper en zout en haal ze door de bloem
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en stoof de ui, 2 teentjes look en paprika aan. Laat verder garen op een zacht vuur.
  • Voeg het bouillonblokje toe samen met 15 cl Roman Blanche. Mix de saus en hou warm.
  • Bak de courgettes en 1 teentje look in een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Voeg een scheutje sherryazijn toe.
  • Bak de filets kort aan in een wat olijfolie.
  • Verdeel de courgettes over de vier borden, leg een stukje visfilet op de bedjes van courgette, lepel er de saus rond en werk af met een lepel tapenade.
  • Serveer met stokboord of pilav rijst.

Pairing:

Het verfrissende, licht kruidige en zijdezachte tarwebier past perfect bij deze delicate vis. De pairing is een samenkomen van twee evenwichtige partners. Het resultaat is verbluffend, er valt geen wanklank te ontdekken.

Cover © Lekker Van Bij Ons