Bier Grand Cru
OPLUCHTING VOOR DE AANHANGERS VAN CANTILLON
Tussen Pot & Pint
Brèves de Comptoir - Tussen Pot en Pint Cantillon
Het spookbeeld van een tekort aan geuze en kriek ten gevolge van de toenemende voorliefde voor bieren van spontane gisting is recentelijk een beetje afgenomen. Eigenaar Jean Van Roy kondigde aan dat hij een oude brouwerij op minder dan 300 meter van de huidige site in de Gheudestraat 56 te Anderlecht heeft gekocht.

Daar rijpen sinds vier generaties, in een kelder van bijna 2.000 m²,  de vaten Lambic in perfecte symbiose met een honderdtal giststammen en wilde bacteriën. In de Gheudestraat was het mogelijk jaarlijks zo’n 35 brouwsels te maken, een volume dat lang niet volstaat om te voldoen aan een vraag die wordt geschat op twintig keer de huidige productie. De nieuwe ruimte van 1.500 m² zal het op termijn mogelijk maken om van 35 naar 75 brouwsels te evolueren. Zo kunnen de liefhebbers zich verzekeren van een van de mooiste juwelen van ons nationale erfgoed.

 

www.cantillon.be