Luc De Raedemaeker
Pasta met champignons & Westmalle Extra
pasta-2805232_1280
We geven u graag een tip voor een snel een zalig gerechtje voor de eerste (thuis)werkdag van de lente. De paters van Westmalle besloten om hun 'refter' bier 'Extra' op de markt te brengen. Het bier is sinds vorig week verkrijgbaar bij de betere bierhandel. En wat past er geweldig bij deze pasta? Juist ja, een Westmalle Extra. Het lage %ABV is perfect om de week te beginnen of om het weekend uit te wuiven.

Ingrediënten:

  • 3 gepelde & fijngesnipperde sjalotten
  • 500 gr champignons (de Paris)
  • 2  gepelde en fijngesnipperde teentjes knoflook
  • 25 cl Westmalle Extra
  • 25 cl room
  • 400 gr penne
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Takje tijm
  • 1 el gehakte verse oregano
  • Handvol gehakte bladpeterselie
  • Een scheutje olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de sjalotten toe.
  2. Laat een drietal minuten stoven.
  3. Voeg nu ook de look toe, samen met de tijm en de oregano.
  4. Maak alle champignons schoon, snij in schijfjes en voeg toe.
  5. Kruid met peper & zout en laat even meebakken.
  6. Blus af met de Westmalle Extra en laat de alcohol verdampen.
  7. Voeg nu de room toe en laat terug inkoken. Kruid met peper en zout.
  8. Kook ondertussen de penne gaar.
  9. Laat goed uitlekken en roer de champignons en de saus erdoor.
  10. Werk af met versnipperde peterselie en de Parmezaanse kaas.

Pairing:

De Westmalle Extra is het ultieme kleine-genot-bier: licht, vol smaak, dorstlessend en gezegend met de gebruikelijke Westmalle klasse. Het is ook een echt refter-bier en doet het dus uitstekend aan de tafel. Het bier geeft een frisse tegenwind aan de kracht van de room. De lichte gisttoets in het bier vind een aansluiting bij de aardse toets van de champignons.