Bier grand cru

  • Contacteer ons
  • fr
  • artikels
  • bieren
  • Foto
  • magazine
  • Contacteer ons
  • Beer&Food
  • Cultuur
  • Etiket
  • News
  • place to be(er)
  • portret
  • Report
  • Tasting
  • Beer&Food
  • Cultuur
  • Etiket
  • News
  • place to be(er)
  • portret
  • Report
  • Tasting

01.01.2023
portret
Luc De Raedemaeker
Tsjechië en Slowakije
Op 26 november 1992 stemde het Tsjechoslowaakse parlement voor de splitsing van het land in twee aparte staten: Tsjechië en Slowakije. Vanaf 1 januari 1993, exact 40 jaar geleden, was de splitsing een feit. Bijzonder dat dat zonder...
31.12.2022
portret
Luc De Raedemaeker
Bons Voeux 
Er gaat niets boven het jaar starten met “de beste wensen'. Santé!
30.12.2022
portret
Yannick de Cocqueau
DeuS Brut des Flandres
Volgens Hans van Remoortere, brouwmeester bij brouwerij Bosteels die de productie van DeuS Brut des Flandres onder zijn hoede heeft, zijn heel wat testbatches nodig geweest om het bier op punt te krijgen. Zo zijn er naar schatting 100.000...
29.12.2022
Beer&Food
Luc De Raedemaeker
Koning Winter
De gewoonte om het winterse weer toe te schrijven aan een god of een personificatie van de winter te maken, kent een lange geschiedenis. Zo wordt de winter volgens de Griekse mythologie veroorzaakt door de godin Demeter. In Rusland...
28.12.2022
News
Bier Grand Cru
Maximus sinaasappel choco space stout
Na verkenning van bijzondere smaken in outer-space was er onlangs lift off voor de Space Cowboy Chocolate Orange Stout...
26.12.2022
News
Bier Grand Cru
10e editie Week van het Nederlandse Bier
In 2023 vindt voor de 10e keer de Week van het Nederlandse Bier plaats. Een week waarin de Nederlandse biercultuur in...
23.12.2022
portret
Yannick de Cocqueau
Gouden Carolus Christmas
Als je de traditie van het Kerstbier wil doorgronden, moet je eigenlijk terugkeren tot de tijd dat de Kelten hier de plak zwaaiden. Zoals veel van de christelijke feesten is Kerstmis namelijk geënt op een veel oudere ‘heidense’...
19.12.2022
portret
Luc De Raedemaeker
Mooie Nel IPA
Eeuwenlang was Haarlem één van de grootste biesteden van Nederland. Het bier uit Haarlem was zelfs in onze contreien enorm populair. Vanaf 14e eeuw produceert men in Haarlem bier op commerciële basis. Veel Haarlemse brouwerijen waren...
18.12.2022
place to be(er)
Luc De Raedemaeker
Au Soleil
De rustige ligging en het gezellige interieur maken van Au Soleil één van Brussels meest aangename etablissement om een glas gerstenat te drinken. Op zonnige dagen is het terras op de Kolenmarkt onweerstaanbaar. Kolen worden er allang...
Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 136
Volgende
©Becomev SPRL

Merodestraat 60 - Brussel
beers@becomev.com

De gesigneerde artikelen worden uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van de auteur(s) gepubliceerd. Overname van artikelen, delen ervan en foto’s zijn toegestaan mits uitdrukkelijke toestemming van de redactie.