Yannick de Cocqueau
Queue de Charrue Amber
Ons Wekelijks Bier
Tussen de aprilse grillen door is er af en toe ook wat zonneschijn. De dagen zijn al een stuk langer geworden, de temperaturen zakken iets minder diep en af en toe valt een (serieus) buitje. Meer heeft de natuur niet nodig om wakker te worden en dat geldt ook voor de man of vrouw met een moestuin of de echte landbouw(st)er. Haal die ploeg maar boven en zaaien maar, want enkel wie zaait die oogst (tenminste als je de ossen niet achter de ploeg hebt gespannen). Na al de noeste arbeid mag uiteraard ook wel een beloning komen, toch? Een frisse Ploegsteert ofte 'Queue de Charrue' Amber gaat er dan zeker in. Erg smaakvol en met zijn 5,5% ABV toch licht en dorstlessend.

Bier : Queue de Charrue Amber

  • Opdrachtgever : Brouwerij Vanuxeem (BE)
  • Alcohol Volume % : 5,5%
  • Zicht: Helder amberkleurig met een wat oranje gloed. Mooie fijnmazige schuimkraag.
  • Geur/aroma’s : Biscuit, karamel, honing. Zacht. Fruitge toetsen (abrikoos, peer, sinaasappel). Subtiel grassig hoparoma (wilde bloemenweide).
  • Smaak: Ronde aanzet met toetsen van licht geroosterde mout en gedroogde abrikoos. Licht. Frisse pareling. Zachte en goed geïntegreerde bitterheid. Vrij droge en frisse afdronk.
  • Food pairing : Tsarskaya oester, Tajine van kip met amandel en abrikoos, crème caramel.

Dit bier behaalde een gouden medaille tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge. Met een goede 20 andere ‘Amber Ales’ als concurrentie zegt dat wel iets over de smaakkwaliteiten van dit brouwsel.