Luc De Raedemaeker & Thomas Costenoble
En de winnaar is…
Prijsuitreiking Brussels Beer Challenge 2022
Wereldvermaard zijn ze, onze Belgische bieren. En ook de enige internationale bierwedstrijd in ons apenlandje is vrij bekend. De doelstellingen van deze wedstrijd zijn vrij eenvoudig. Eerst en vooral wil de Brussels Beer Challenge een professionele en sportieve wedstrijd onder brouwers organiseren. Daarnaast wil de wedstrijd de biercultuur in het algemeen en de Belgische biercultuur in het bijzonder promoten. Tenslotte bieden de awards de consument een houvast en een kwaliteitslabel. De Brussels Beer Challenge was dit jaar aan zijn elfde editie toe. Het internationale evenement vond dit jaar plaats in het liefelijke Eupen.

Deze prachtige historische stad met een rijk cultureel leven, talrijke monumenten en gezegend met een schitterende natuur was de ideale gaststad.

Drie dagen lang proefde een panel van 85 internationaal gereputeerde bierkenners 1800 bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren worden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, specificiteit en stijl en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

De resultaten worden morgen bekend gemaakt op de Horeca Beurs in Gent! Nog een nachtje slapen dus!