Luc De Raedemaeker
Pulled Meat
In de USA is Pulled Pork al jaren een culinair begrip en een gigantische hype. Ook in de UK en het hoge Noorden is het gerecht super populair. Onze contreien gaan eveneens voor de bijl. Na het ongelofelijke succes met "pork" heeft men deze manier van bereiden ook toegepast op rundvlees. De bereiding van dit innovatieve "vleesproduct" gebeurt op een geheel eigen wijze. Het vlees wordt langzaam gegaard in een speciale "smoker". Dit proces neemt ongeveer tien uur in beslag. Door het gebruik van appelhout in de smoker in combinatie met een krachtige marinade, krijgt het vlees een eigenzinnige en typerende smaak. Wanneer het vlees uit de smoker komt wordt het onmiddellijk met speciale kammen uit elkaar getrokken, "pulled" zoals de Engelsen zeggen. Dit gerecht smeekt natuurlijk om een zalig glas gerstenat.

Onze voorkeur gaat uit naar een mooi gehopt bier, genre: American Pale, Ale, IPA of een stevige gehopte tripel.  We pairen de Pulled Porc versie met twee stevige en relatief bittere tripels: Guldenberg (Brouwerij De Ranke) en Jambes des Bois (Brasserie de la Senne). Beide pairings zijn een schot in de roos. Geen van beide partners overschaduwt de andere.

De versie met rund gaat perfect samen met een mooie dubbel. Een Double Enghien Brune (Brasserie Silly) is een prachtig stijlvoorbeeld. Het bier is een beetje vergeten, maar het is een blijft een zalige dubbel.

Designed by Photoroyalty / Freepik”.

 

Cover designed door Macrovector – Freepik.com