Yannick de Cocqueau
RateBeer Best
Reisadvies voor bierfanaten
De laatste weken van januari is het telkens een beetje uitkijken naar de bieren, brouwers en locaties die de lijstjes van RateBeer zullen aanvoeren. Wel, het is zo ver en de Beste Bierbestemmingen ter wereld (volgens de adepten van RateBeer) zijn bekend gemaakt. Het valt meteen op dat ons Belgenlandje goed boert. Met de eerste plaats en vier extra bestemmingen in de top 50 gaan we er weer een beetje op vooruit.

medallion-sm

Vorig jaar moest ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ nog genoegen nemen met de tweede plaats, maar deze keer kan dit uniek ‘café met de langste naam en de kortste openingsuren’ op de bovenste trede van het podium klimmen. De top 3 wordt vervolledigd door Akkurat uit Stockholm en Biercab uit Barcelona.

De 10 andere Belgische adressen in de top-50 zijn

Het is een lijst gelijk een ander natuurlijk en alles zal afhangen van persoonlijke voorkeuren, maar vast staat sowieso dat je in deze plekken een mooi aanbod uitzonderlijke bieren gaat vinden en een grote liefde voor het product. M.a.w. zeker het testen waard.

Nu is het dus uitkijken naar de volgende lijstjes die zullen worden vrijgegeven … beste bieren, beste brouwers, … hou dus de komende dagen RateBeer in de gaten!

1745