Luc De Raedemaeker
Sake! Sake! Sake!
Het Anker start distributie van premium Japanse sake
Sake is het traditionele bier van Japan. Nu noemen we in ons land sake een rijstwijn. Strikt genomen is sake een vorm van bier. Het is een eeuwenoude drank. In de Engishiki een Japans wetboek uit 927 staat de brouwmethode van sake uitvoerig beschreven.

Brouwerij Het Anker uit Mechelen start met  de distributie van premium Japanse sake van familiebrouwerij Konishi.
Konishi is één van de oudste sake-brouwerijen in Japan, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1550. De brouwerij is gevestigd in de stad Itami -een zusterstad van Hasselt sinds 1985- en is vandaag in handen van de 15de familiegeneratie.

Konishi pionierde in 1988 met de import van Belgische speciaalbieren naar Japan, o.a. het gamma Gouden Carolus bieren. De warme relatie tussen beide familiebrouwerijen, evenals het geloof in de sterke kwaliteit van elkaars producten, mondt vandaag uit in een nieuwe samenwerking: de distributie van kwalitatieve Japanse sake in de Benelux. Hans Rubens, commerciële director van brouwerij Het Anker, is de link tussen beide bedrijven. Hij woonde verschillende jaren in Japan en werkte er voor Konishi. Bovendien is hij de enige Belgische sake master.

Kanpai!