Bier Grand Cru
Streekbierenavond Scheldeland
Na het succes van de vorige 3 edities van de “streekbierendegustatie avond” met streekbieren uit de Rupelstreek en de ervaringen die daar werd opgedaan, legt de Rupelstreek de lat nog wat hoger. De editie 2018 van Bier met [Rupel]streken wordt een editie waar ook even buiten de Rupelstreek wordt gekeken. Een editie met (nog) meer pit en uitdaging en dus een evenement waarop je niet mag ontbreken!

De voorbije jaren konden de bezoekers kennismaken met de streekbieren uit de Rupelstreek in combinatie met deskundige uitleg van o.a. Luc De Raedemaeker en/of in combinatie met chocolade onder begeleiding van Werner Callebaut.

Op 24 november worden de grenzen opengetrokken. Micro/hobby – brouwers uit de hele toeristische regio Scheldeland worden betrokken en zullen de bezoekers naast het heerlijke streekbier ook verwend worden met gerechtjes van bekende en/of sterrenchefs. Zo heeft reeds het gerenommeerde sterrenrestaurant ‘Pastorale’ uit Rumst toegezegd om de bezoekers delicatessen aan te bieden. Dit in combinatie met het jong talent van PIVA, een garantie op een culinaire topper!

Als kers op de taart wordt ook het aanbod workshops uitgebreid met als publiekstrekkers Luc De Raedemaeker (Bier Grand Cru), Werner Callebaut (Bierolade), Sofie Vanrafelghem (Sofies World), Marc Struyf (Brouwerij Den Triest), Kaaswinkel Schockaert, Stokerij De Molenberg en Brouwerij Het Anker, …

Eén voor één workshops van hoog niveau, maar toegankelijk voor een ruim publiek. Het wordt alleen moeilijk kiezen en je schrijft maar best meteen in, want de plaatsen zijn beperkt (en de eerste workshop die reeds volzet is, is een feit). Inschrijven doe je via deze link.

Het wordt een evenement dat de bieren uit de Rupelstreek & Scheldeland op een onvergetelijke manier in de kijker zal zetten en waar de afwezigen weer eens ongelijk zullen hebben!

DEF affiche 2018-11-24