Luc De Raedemaeker
Suikerfeest koekjes en Barbar
De Ramadan is een speciale maand waarin tussen zonsopkomst en zonsondergang gevast wordt. 'Ramadan' wordt daarom ook wel de 'vastenmaand' van de moslims genoemd. Het vasten wordt gezien als vorm van zuivering van de ziel en als dank aan Allah voor alles wat hij gegeven heeft. Tijdens het ‘Suikerfeest’ wordt het einde van de Ramadan gevierd met heerlijke koekjes. Het zijn heerlijke krokante en sticky koekjes met honing, sesamzaad en oranjebloesemwater. Voor de niet-moslims onder ons, een Barbar van Brassserie Lefevbre past uitstekend bij deze lekkernij.

Honingbieren zijn op één hand te tellen in ons land. Barbar van brouwerij Lefèbvre bevat heel wat honing en dat proef je. Die honing ondergaat het hele brouwproces en het vergt een vaardige hand om daar een evenwichtig, volmondig en fris speciaalbier mee te voorschijn te toveren. Koriander, curaçao en hop zorgen voor extra frisheid en een kruidig toetsje.

Het bier heeft een licht kruidig parfum met toetsen van citrus, gember en koriander. Vrij rond en krachtig, subtiel honingtoetsje, redelijke bitterheid tot in de afdronk, waarin een vleugje zoethout nazindert. Zacht en droog tegelijk. Complex en toch verdomd vlot doordrinkbaar.

De pairing met de Suikerfeest koekjes is fenomenaal. Dit is een ware zoete zonde.

www.brasserielefebvre.be