Bier Grand Cru
Talking Heads
Rudi Ghequire
Bij het voorstellen van Rudi komt één vraag meteen boven drijven ... Waar beginnen? Sinds zijn eerste contact met Rodenbach zo’n 37 jaar geleden is Rudi stilletjes aan de vereenzelviging van Rodenbach geworden. Hij heeft 12 jaar in de brouwerij gewoond, zijn twee kinderen zijn er geboren en hij is er nu al 25 jaar brouwmeester en ‘plant manager’. Niemand die Rodenbach beter kent. Niemand die deze specifieke bierstijl beter begrijpt. Niemand die deze kunst met zoveel kennis, vlam en passie weet te communiceren. Een vat vol kennis en energie die naast zijn volledige toewijding aan Rodenbach nog tijd vindt om zijn zoon te helpen bij het runnen van brouwerij De Kazematten, op te treden als voorzitter van de Koninklijke Kortrijkse Brouwersbond, te fietsen, wandelen, tuinieren en te zorgen voor een paar hertjes, wat kippen en een kat … sommige mensen hebben dus toch meer dan 24u in een dag. We proberen er wat meer over te weten te komen …

Naar wat kijkt u graag?

Naar alles wat mooi is en in het bijzonder de natuur en vooral wild life.

Wat leest u graag?

Ik lees eerlijk gezegd niet zo vaak, maar als ik lees …. dan graag een detective roman of iets over voeding.

Naar wat luistert u graag?

Naar klassieke en ook volks muziek.

Met welk persoon wilt u graag een glas bier drinken?

Met vrienden en familie … dat is voor mij de hoofdreden waarom bier gebrouwen wordt.

Wat is uw beste bierherinnering?

Mijn eerste deelname als jurylid op de World Beer Cup in Seattle 2006, aan een jury tafel samen met Michael Jackson zaliger.

Naar welke ‘bierrealisatie’ kijkt u op / bent u jaloers op?

Ik heb heel veel respect voor wat de Belgische Brouwerijen individueel reeds gerealiseerd hebben om Belgische bieren in het buitenland zo bekend te maken. Ik ben ook wel heel erg fier en trots over wat brouwerij De Kazematten, waarin mijn zoon actief is, heeft gerealiseerd in zijn 5 jarig bestaan.

Wat is voor u de groots mogelijke ‘heiligschennis’ binnen de bierwereld (m.a.w. welk heilig huisje zou u met man en macht verdedigen)?

Niet passende bier smaken tegen wil en dank willen combineren en dan overtuigd zijn van uw eigen gelijk.

Welk gerecht met bijpassend bier verkiest u als laatste avondmaal?

Een frisse Rodenbach met een portie ongepelde Noordzee garnalen.

Foto © Bart Van der Perre