
De ‘Tripel Hop’ die een zacht moutige aanzet heeft om vervolgens vrij droog te trekken en een stevige (en een tikkeltje astringente) hopbitterheid te ontwikkelen.
De ‘Bruin’ waarin je mooi wat karameltoetsen terug kunt vinden met daarbovenop een goed gedoseerde kruidigheid (speculaas / kaneel). Licht en een zoete ondertoon maar absoluut niet plakkerig.
De ‘Kriek’ die echt een volwaardig alternatief is voor de liefhebbers van de stijl … met alcohol. Zoetig, maar minder dan vele alcoholische voorbeelden. Fris zuurtje. Goed gemaakt en eerlijk als je dit kunt krijgen zonder alcohol, waarom zou je dan nog die aangezoete kriek ‘met alcohol’ moeten nemen …
De bieren worden voortaan ook verdeeld door Weynants, ook een belangrijke verdeler van trappistenbieren. Samen hebben ze de ambitie om alcoholvrij speciaalbier op de Belgische kaart te zetten. Letterlijk en figuurlijk. We kunnen dus alvast ook zonder alcohol genieten als we toch volharden in onze Tournée Minérale, maar we gaan evenwel niet plechtig beloven dat we in heel februari niet gaan zondigen … er zijn zo van die gevallen van ‘Force Majeure’ waarvoor een stevige Trappist smaakt en niets anders … tenslotte is ook dat een specialisatie van Weynants.