Yannick de Cocqueau
Tripel Eight
Ons Wekelijks Bier
888 prijkt op het etiket en dus is het eigenlijk aan jou om zelf te bepalen wat je er liefst van maakt. Tripel 8, achthonderdachtentachtig, Tripel Eight, ... maakt niet zoveel uit al duidt het onderschrift toch op het gebruik van de Engelstalige variante. Wat zeker is, is dat VTM-journalist Patrick Van Gompel met zijn tweede bier bewijst dat ze daar in Antwerpen verdomd goed weten hoe ze een tripel moeten brouwen (de moeder van deze stijl wordt daar ook ergens in de provincie gebrouwen). Wij vonden dit bovendien de perfecte kandidaat om ons eerst wekelijks bier van de maand augustus te worden... de achtste maand.

Bij de lancering van dit bier mocht Bier Grand Cru al eens met Patrick op café voor een gezellige babbel en … we weten niet echt meer hoeveel ‘achten’. Het hele verhaal lees je in het verslag van die lenteavond in 2018.

Het bier wist bij haar eerste deelname aan de Brussels Beer Challenge al een bronzen medaille te behalen. Op de laatste editie deed het nog beter! Zilver in een categorie die alleen maar gegroeid is en waarin de concurrentie bikkelhard is. Zo’n honderd deelnemende bieren! Deze ‘single hop’ tripel weet perfect de balans tussen rondheid van de mouten, fruitigheid van de gist en frisse bitterheid van de hop in evenwicht te houden. Een stijlvoorbeeld bij uitstek. Schenk ze gerust nog eens vol!

Bier: 888 Tripel Eight

Brouwerij: Brouwerij Anders! (BE) voor Belgian Beer Experts (BE)
Volume: 33 cl
Alcohol Volume %: 8,8% ABV
Kleur: Licht goudblond. Fijne pareling. Romige schuimkraag dat goed blijft staan.
Geur/aroma’s: Rond. Moutig. Vol. Fruitig (banaan, geel steenfruit). Grassig hop aroma en accenten van witte bloesems. Fris vleugje citrus. Rijk en tegelijk best elegant.
Smaak: Malse, moutzoete aanzet. Ronde fruitige toetsen (rijp geel fruit). Mondverfrissend koolzuur. Goed geïntegreerde bitterheid die mooi doorvloeit naar de afdronk. Zacht bittere finale met een kleine alcohol opstoot.
Foodpairing: Jonge comté, vol-au-vent, quatre-quarts cake.