Luc De Raedemaeker
Trojan Barley Wine
Braziliaanse Barley Wine
Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en het op vier na grootste land ter wereld. De natuur kent er enorm veel variatie. In het noorden ligt het uitgestrekte Amazonegebied en in het westen de schitterende moerassen van de Pantanal met de mooiste watervallen van de wereld, die van Iguazú. Deze prachtige natuur wordt afgewisseld met bruisende steden, zoals Rio de Janeiro en Salvador da Bahia, steden die een bezoek meer dan waard zijn. Tot slot zijn er uiteraard de langgerekte, witte zandstranden van Natal en Porto Seguro.

Wie Brazilië zegt denkt spontaan aan Samba, voetbal, Copacabana, lokale schoonheden in strings, caipirinha ….. .
Veel minder bekend echter is Brazilië als bierland. Nochtans is Brazilië de derde grootste bierproducent ter wereld met een productie van ongeveer 86,7 miljard liter per jaar. Het is geen toeval dat de grootste bierbrouwer ter wereld Braziliaans-Belgisch is.
Naast de grote brands “Bramha, Bohemia, …” telt het land ook talloze microbrouwerijen, vooral op Duitse en Amerikaanse leest gebaseerd.
Een van deze pareltjes is Cervejaria Seasons.

Deze craft brewery uit Rio Grande do Sul werd in 2010 opgericht door Leo Sewald. De bieren zijn van onberispelijke kwaliteit, met als absolute hoogvlieger de Saison.  De nieuwste creatie is de `Trojan Barley Wine”, een klassieke gerstewijn met een zoete aanzet, een ongelofelijke diepgang en een aangename alcoholopstoot in de finale.

Niet enkel het bier is een pareltje, ook het etiket mag er zijn met verwijzingen naar Monty Pyton en  Crazy Cow, het flashipbeer van de brouwerij.

Topbier uit een opkomend biernatie.

http://www.cervejariaseasons.com.br