Luc De Raedemaeker
Vleeshoop
Charcuterie chalet & Vleesmeester Brewery
Docks bar foodpairing 2015-06-02 ∏ Bart Van der Perre - groot (9 of 21)
Stellen dat de feestdagen er dit jaar anders zullen uitzien, is een open deur intrappen. In de eerste plek door 'Miss Corona' natuurlijk. Maar ook op een andere manier. Die klassieke peperkoeken huisjes worden na een stevige renovatie een ‘charcuterie chalet’. Het concept is poepsimpel. De chalet is een constructie van charcuterie en crackers, aan elkaar gelijmd met zachte of gesmolten kazen. Afwerken doe je met nog meer kaas en nog meer charcuterie. Een pak tandenstokers is wel handig om de stevigheid te waarborgen. Dat je er ook nog een renovatiepremie voor zou kunnen krijgen gaan we niet beweren. Dat je best wat Hoogheid van de Vleesmeester Brewery in huis haalt als begeleider willen we wel meegeven.
  • Brouwer: Vleesmeester Brewery (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 9,0%
  • Kleur: Wazige, donker gouden kleur met een fijnmazige witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Een exotische fruitmand.
  • Smaak: Volmondig, zacht, vlot doordrinkbaar, hoppig met een bittere afdronk.

Het bier is breed inzetbaar bij meerdere charcuterie varianten en past dus uitsteken bij dit patchwork.

Cover © Bart Van der Perre