Yannick de Cocqueau
Wandelen rond de abdij van Maredret
en Maredsous
Zoek je nog inspiratie voor een leuke wandeling tijdens de zomervakantie? Neem eens bier als rode draad dat is een uiterst geslaagde cocktail zelfs al zou je van het bier zelf afblijven. Met bier als leidraad kan je namelijk enkele van de mooiste plekjes van ons land ontdekken. Neem nu bijvoorbeeld de streek ronde de abdij van Maredret waar Anthony Martin twee jaar geleden een partnership aanging met de zusters om twee bieren te creëren en hen zo van een nieuwe bron van inkomsten te voorzien. Als je deze abdij als vertrekpunt zou nemen kun je prachtige wandelingen maken die bovendien ook nog eens voor de hele familie toegankelijk en doenbaar zijn.

We zetten even de wandeling ontwikkeld door Sentiers du Phoenix in de kijker. Een wandeling van zo’n twee uurtjes die jou doorheen bossen en velden zal brengen en uiteraard ook langs de beroemde RAVeL van de Molignée. Ongeveer halfweg ligt kun je dan een picknick-stop inlassen met een mooi zicht op het dorpje Sosoye. Als je tijd hebt om die picknick deftig voor te bereiden en het eens wat culinair mag zijn, doet Tomate-Cerise jou een suggestie voor een super ‘Altus-Sandwich’. Om het dan volledig af te maken voorziet de brouwer nu ook 75cl flessen van dit bier die je dan gezellig kunt delen om jouw sandwich passend te begeleiden.

Het is maar een suggestie natuurlijk … is zo op een matje gaan zitten en jouw stutte zitten boefen echt jouw ding niet dan kun je natuurlijk ook gewoon de dag afsluiten met één van de receptjes onderaan dezelfde pagina (Roulade met Altus of Mosselen met Triplus).

Verblijf je meerdere dagen in de streek dan is het zeker ook de moeite om eens tot in Maredsous te gaan. Ook daar hebben ze enkele best leuke bieren, kaas en brood om een mandje samen te stellen (of ter plaatse te eten). Vanuit deze abdij vertrekken eveneens best wat wandelingen en je hebt er meer dan één die beide abdijen met elkaar verbindt. Keuzestress …? Keep calm en drink er (nog) eentje.

 

Foto’s © SentiersduPhoenix