Bier Grand Cru
AB InBev verdeelt Oekraïens bier
Oekraïens bier Chernigivske binnenkort ook in België te koop
Chernigivske, het meest populaire biermerk van Oekraïne, is binnenkort ook te verkrijgen op de Belgische markt. Nadat het bier reeds gelanceerd werd in het Verenigd Koninkrijk, kunnen Belgen het bier in blik nu ook kopen in de supermarkt en is het in flesvorm te verkrijgen in de horeca. Alle winst van de verkoop wordt gedoneerd aan organisaties die humanitaire hulp verlenen in Oekraïne, waaronder Caritas International. In het kader van dit initiatief schenkt AB InBev minstens een bedrag van 5 miljoen euro aan hulporganisaties.

Anna Rudenko, Marketing Director Chernigivske in Oekraïne, verhuisde vorige maand met een deel van haar familie naar België en leidt dit initiatief nu vanuit ons land.

“Chernigivske is al jaren geliefd bij vele generaties in Oekraïne. Ik ben dan ook ontzettend trots dat we het bier nu buiten de Oekraïense markt zullen verkopen. Op deze manier maken de Belgische consumenten kennis met ons geliefd bier en leveren ze ook een bijdrage aan de humanitaire hulp voor Oekraïne”, aldus Rudenko.