Yannick de Cocqueau
Adriaen Brouwer Bio Blond
Brouwerij Roman voegt een bier toe aan haar bio gamma. De brouwerij zette de zomer van 2018 in met de lancering van twee biologische varianten van de Adriaen Brouwer. Een volledig nieuwe 'tripel' en een 'bio' gebrouwen versie van de Adriaen Brouwer Oak die de conventionele versie verving. Twee heel mooie bieren, maar eveneens twee vrij stevige kleppers, degustatiebieren dus. Nu komt Roman met een nieuw bier tegemoet aan de 'biodrinker' die gewoon zijn dorst wil lessen met een lekker glas gerstenat. Een fris biologisch blond bier dat zeker vlot zal vloeien op de terrasjes (ook al mogen we ondertussen ook weer binnen zitten).

Bij Brouwerij Roman stroomt al sinds 1545 bier uit de ketels, Carlo en Lode Roman zijn de 14de generatie aan het hoofd van de brouwerij. Maar ook een bedrijf met bijna 500 jaar geschiedenis moet vooruit kijken. “Als we er nog 500 jaar willen aan toevoegen moeten we zorg dragen voor onze omgeving. Onze geliefde bierindustrie is uiterst kwetsbaar voor klimaatverandering. Bier is een natuurlijk product en essentiële ingrediënten zoals hop en mout zijn gevoelig voor droogte en hoge temperaturen. De keuze om biologisch te brouwen ligt in lijn met ons streven om van ‘veld tot glas’ onze milieu-impact te verkleinen.” verklaart Carlo. “Het is een positief verhaal: onze nieuwe Adriaen Brouwer Bio Blond is het beste bewijs dat smaakvol en verfrissend bier brouwen perfect mogelijk is met ingrediënten van zuiver biologische oorsprong” besluit Lode Roman.

Bier: Adrian Brouwer Bio Blond
Brouwerij: Roman (BE)
Volume: 33 cl
Alcohol Volume %: 5,2%
Kleur: Stroblonde heldere kleur met een stabiele witte romige schuimkraag, levendige pareling.
Geur/aroma’s: Frisse en zuivere neus, impressies van mout en gist (vers broodkruim), lichte kruidige (kruidnagel en peper) toets en vleugje fruit (banaan en peer).
Smaak: Speels mondgevoel, prikkelende pareling, mooie moutbasis met wederom kruidige toetsen, een lichte minerale hint, droge afdronk met een goede bitterheid die doet verlangen naar een volgende slok.
Food pairing: Op een zonnig terras bij wat chips ‘peper & zout’ ; Salade met gerookte zalm en dille/room dressing ; Piepkuiken met dragon en verse frietjes ; Keiems Bloempje (biologische Belgische witschimmelkaas).