AFTELLEN IN BIER

De mogelijkheden om ‘lekker’ af te tellen naar Kerst zijn ondertussen legio. Chocolaatjes, cadeautjes, bier, … er kan van alles en nog wat achter de deurtjes van die leuke kalender zitten. Onze voorkeur gaat uiteraard naar de ‘bierige’ versie en geef toe, het is er gewoon voor gemaakt … telt die bal toch wel heel toevallig 24 vakjes zeker! 2019 is bovendien een jaartje op maat van de adventskalender, gezien de vierde zondag voor Kerst deze keer effectief op 1 december valt en we exact die 24 vakjes nodig hebben om Kerst te bereiken.

Snel dus meteen naar de website van bijvoorbeeld Beerwulf en dan heb je waarschijnlijk nog tijdig zo’n kalender in huis. Het staat je uiteraard vrij om meteen ook een tweede doos samen te stellen zodat je ook zeker het Kerstfeest zelf doorkomt!

Voor wie dat niet zo ziet zitten hebben we anders wel een gepast alternatief in petto. Het is evenwel op ‘eigen risico’. Tijdens de adventsperiode ondergaan de liturgische diensten een kleurverandering en wij doen gewoon mee. Paars dus …!

Je zou verschieten dat je in het thema ook wel tot Kerst zou kunnen geraken … Curieuzeneuske, Violette du Mont-Blanc, La Mousse à la Violette (Brasserie des Cimes), La Violette (Stassen / Grain d’Orge), Belzebuth Violette, … Vooral onze zuiderburen lijken er nogal fan van. Nu ja, je ziet maar, wij gaan toch op safe spelen en voor zo’n box gaan. Het is dan wel elke dag een verrassing, maar dat klinkt wel leuker dan het waarschijnlijk stevig geparfumeerde gamma ‘paarse’ bieren. Wel gaan we die plaat van Deep Purple nog eens grijs draaien. Santé.

De adventbox van Beerwulf vind je alvast op hun site.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!