26.04.2023NewsBier Grand CruNieuw bier in oude krattenGrolsch introduceert, voor het eerst sinds 2007, hun ‘niet-zo-nieuwe’ Grolsch krat: een nieuw krat gemaakt van oude...
25.04.2023Beer&FoodLuc De RaedemaekerDragonpesto à la WestmallePasta met pesto van basilicum is een oer-klassiek Italiaans gerecht. Het is superlekker, makkelijk te bereiden en het...
24.04.2023NewsLuc De RaedemaekerPrimusPrimus is de naam van een Duits tractor- en automerk, een Amerkaanse rockband, een heilige, een kooktoestel, een personage uit de Transformers-franchise en een Belgisch bier. Niet onlogisch, want ‘primus’ is Latijn voor ‘de eerste’...
23.04.2023NewsBier Grand CruHoppy CristalDe nieuwe dry hopping-installatie van de Alkense brouwerij is niet alleen een mooi staaltje techniek, het was bovendien een echt huzarenstukje om ze te plaatsen. Drie maanden lang werd met een team van 50 mensen keihard gewerkt om een...
22.04.2023NewsBier Grand CruZundert Refterbier“Met de introductie van een refterbier gaat een grote wens van mij in vervulling”, zegt abt Guido Van Belle. “We hebben nu twee schitterende bieren: Zundert 8 Tripel Trappist en Zundert 10 Quadrupel Trappist. Maar een bier dat onze...
21.04.2023portretYannick de CocqueauNachtraaf Oud BruinVandaag vieren de moslims Eid al-Fitr, het einde van de Ramadan en bij ons beter gekend als het Suikerfeest. Een feestelijke afsluiting van een maand vasten en het einde van een periode waarin elke praktiserende moslim zich een beetje als...
20.04.2023place to be(er)Yannick de CocqueauWeekend der Spontane GistingDe Opstalse Bierpallieters organiseren het 30ste Weekend der Spontane Gisting. Hiermee kan de vereniging claimen dat...
19.04.2023place to be(er)Luc De RaedemaekerLe Poulet d’EnferLe Poulet d'Enfer is een icoon in de Noordfranse stad Lens. Het restaurant staat bekend om zijn - hoe kan het ook anders - kippengerechten. Het succesnummer van de zaak is een 1/4 hoevenkip met frieten gebakken in ossenwit en sla. De kip...
18.04.2023portretLuc De RaedemaekerRare VosDe Rare Vos is een bier gebrouwen door Brewery Ommegang uit Cooperstown in Upstate New York. Het bedrijf werd opgericht in 1997 door Don Feinberg met als enig doel traditioneel Belgisch bier te brouwen. Sinds 2003 is de brouwerij in de...