AUX CHAMPS-ELYSÉES

De vermeende aankomst van de Tour de France

Vandaag kwam normaal het peloton aan op de Champs-Elysées. Sinds 1975 is ieder jaar opnieuw de Champs-Elysées het eindpunt van de Tour de France, de belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld. De Champs-Elysées is geplaveid met kinderkopjes, wat het moeilijker maakt voor de wielrenners. Denk maar aan Parijs-Roubaix, de Hel van het Noorden of de Ronde van Vlaanderen, de mooiste aller klassiekers. Tijdens de aankomst wordt de beroemde Parijse laan afgezet en is de stoep bezaaid met enthousiaste wielerfans. Deze allerlaatste etappe van de tour eindigt meestal in een echte massasprint en aan de meet worden de prijzen verdeeld. Rest de vraag welk bier krijgen de winnaars te drinken?

Gele Trui: De drager van de  felbegeerde ‘maillot jaune’ krijgt een goudgele knaap uit Flobecq. De Yellow Flo is een uitstekende dorstlesser, a beer for champions.

Groene Trui: Deze prijs voor de sprinters is voor de snelle jongens onder ons. Een ‘snelheidsDUVEL’  is hier dus op zijn plaats.

Bolletjestrui: De winnaar van het bergklassement -de prijs voor de beste klimmer- mag zich laven aan een ‘La Montagnarde’ van Brasserie Abbaye des Rocs. Dit stevige bier is niet voor doetjes, maar voor echte mannen die de ‘montagnes’ bedwingen.

Witte Trui: Dit is de beloning voor de beste jongere in het peloton. Aangezien alcohol drinken op jonge leeftijd -de definitie van jong is voor interpretatie vatbaar: 16 in ons land, 18 in Nederland, 21 in de VS- niet aan te raden is, gaan we voor een Sportzot van de Brugse brouwerij De Halve Maan.

De trouwe supporters thuis kunnen zich te goed doen aan Super 8 Flandrien van Brouwerij Haacht.

Cover © Visit Flanders

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!