BACK TO THE ROOTS!

5e editie van de Brussels Beer Challenge

Na Brussel (2012), Luik (2013), Leuven (2014) en Antwerpen (2015), keert dit internationale bierevenement terug naar de hoofdstad van Europa

De Brussels Beer Challenge keert voor deze verjaardagseditie terug naar daar waar het vijf jaar geleden allemaal begonnen is: Brussel. De stad van de stripverhalen is alom gekend voor zijn imposant stadhuis op de Grote Markt, zijn Manneken Pis, zijn Atomium, het Beenhouwersstraatje,… en natuurlijk onze drie wereldberoemde delicatessen: chocolade, frieten en… bier! Daarnaast is deze Zennestad ook de place to be(er) om een hele dag te shoppen of een hele nacht te feesten. Dit alles gecombineerd met een leuke mix van Vlamingen, Walen, Ketjes en meer dan 160 andere nationaliteiten maakt van onze Europese hoofdstad een bruisende stad die aan de wedstrijd een belangrijke internationale dimensie toevoegt. Brussel is de ideale gaststad voor deze vijfde editie van de Brussels Beer Challenge

Drie dagen lang proeft een panel van 75 internationaal gereputeerde bierkenners 1100 bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren worden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, typiciteit en stijl en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen worden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

Waarom deze bierwedstrijd organiseren in België?

België is zonder enige twijfel het bierland bij uitstek. Ons land beschikt over een grote expertise én internationale bierfaam. Daarom kan België niet zonder een professionele bierwedstrijd.

De gemengde aanwezigheid van zowel Belgische experts als internationale specialisten, zorgt ervoor dat de bieren die bekroond worden op de Brussels Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning.

De Brussels Beer Challenge vindt plaats van 3 november tot en met 6 november 2016.

Registratie: http://www.brusselsbeerchallenge.com/nl/schrijf-uw-bieren-online

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend