Yannick de Cocqueau
Barrel Boutique Festival
Sinds 2019 sturen ze bij Brouwerij Het Anker / Stokerij De Molenberg hun gebruikte whiskytonnen uit naar verschillende brouwerijen in binnen- en buitenland (kleintjes of wat grotere, gekende of wat minder) die er in alle vrijheid hun eigen biercreaties uit kunnen puren. Deze tonnen krijgen zo een tweede leven in het Barrel Boutique programma van Het Anker. Het resultaat is een heel universum van verschillende bieren die het beste uit 2 werelden combineren, met verrassende smaken, geuren en kleuren als gevolg!

Tot hiertoe werden reeds een 30-tal bieren gecreëerd uit de voormalige Gouden Carolus whiskytonnen en op zaterdag 25 september 2021 kan je de meeste daarvan komen ontdekken op de eerste editie van het Barrel Boutique Festival.

Omwille van de praktische organisatie en coronamaatregelen is de toegang enkel mogelijk na voorafgaande reservatie, maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Om jouw keuzemogelijkheid uit het beschikbare aanbod maximaal te garanderen tijdens de dag, is er één vast festivalpakket inclusief consumpties en hapjes. Je kan ook kennis maken met de brouwerijen die hun Barrel Boutique creaties doorlopend zullen voorstellen vanop het podium.

Dit Barrel Boutique Festival gaat door op de site van Depot Het Anker in Mechelen-Noord. Meteen een unieke gelegenheid om ook eens rond te kijken in het nieuwe whisky-rijpingsmagazijn dat daar recent werd geïnstalleerd! Als je dus nog op zoek was naar iets leuks voor zaterdag … niet aarzelen !

Je kan inschrijven op één van de volgende 2 slots : 13u00-15u30 of 16u00-18u30 via de webshop en dit tot vanavond. Aan de kassa zullen nog wel enkele tickets beschikbaar zijn, maar dat is dan ‘op goed geluk’.