BE HOPPY!

‘Vanmorgen is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Geleidelijk komen er meer opklaringen maar in de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe en op het einde van de namiddag kan het in het uiterste westen beginnen lichtjes regenen’. Dit type weerbericht gaan we nog vaak horen de komende weken. Neem daar de verstrengde lockdown en duistere dagen bij en we worden helemaal depressief. Volgens premier Alexander De Croo kunnen we dit allemaal samen aan: “Samen zijn we sterker. Weet dat de regeringen alles zullen doen om u te ondersteunen” schreeuwt hij van de daken. We shall see. Wij gaan in ieder geval af en toe een lekker glas gerstenat nodig hebben met een stevige hopgift. Hop is immers goed voor lichaam en geest. Wij onthullen onze favoriete hoppige bieren. Hopelijk helpen ze u de lockdown door.

Magma Troubadour (The Musketeers): Een perfecte symbiose van een klassieke Belgische Tripel en een US Imperial IPA. De fruitige en hoppige tonen toveren een glimlach op uw gezicht (of is het de 9%  ABV?).

Chouffe Houblon IPA Tripel (Duvel Moortgat): Een mondvol, maar het is dan ook een prachtig bier.Een beendroog hoppig bier dat zowel voor als bij het eten voortreffelijk smaakt.

Guldenberg Tripel (De Ranke): Alles wat een goede Belgische Tripel te bieden heeft, plus een fantastische hopgift.

Jambe de Bois (Brasserie De La Senne): Zie Guldenberg Tripel.

Pils 13 (The Ministry of Belgian Beer): Voor den dorst mag het al eens wat lichter. Wat alcohol betreft tenminste, want de hopgift in deze pils is alles behalve licht. Maar het blijft in evenwicht. En als het van ‘The Ministry’ zelve komt gaan ze ons dat moeilijk kunnen verbieden …

Foto © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!