Yannick de Cocqueau
Beer Awards
Jij beslist!
Het 'Beer Awards Digitaal Festival' is ondertussen aan zijn zesde editie toe. Tot en met Kerstavond kun je stemmen op jouw favorieten uit de bierwereld. Het gaat uiteraard om het gerstenat zelf maar eveneens om de drankenhandel die het met liefde behandeld, het café waarin je er het liefst van geniet, het restaurant dat bewust de bierkaart trekt, ... Belangrijkst is misschien wel dat dit een 'publieksstemming' is. Jij beslist en al is er voor dit festival geen stemplicht, het is als bierliefhebber toch een beetje een morele plicht om zijn stem uit te brengen.

Beer Awards begon als iets kleinschalig zonder al te veel ambities, maar is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de (digitale) bierwereld. Bert, Tim en Roeland lokken vandaag meer dan 10.000 mensen om hun stem uit te brengen. Je kunt dus best wel zeggen dat het resultaat wel enige representativiteit heeft gekregen. OK, het is en blijft een publieksstemming en dus moet je de winnaars ook zien diegenen die de harten van bierminnend België wisten te winnen. Dit is niet altijd hetzelfde als de/het ‘kwalitatief’ beste gezien ook het emotionele zeker meespeelt. Maar daar draait het uiteindelijk toch om … niet? Bier is een ‘ervaring’, een beleving en dus zijn coups de cœurs absoluut relevant!

BA trofee

Het Digitale Festival #BADF17 is op 1 december officieel van start gegaan en je kunt ook jouw stem(men) uitbrengen t.e.m. de 24ste. Elke stem telt en is dus relevant! Als ook Bier Grand Cru een klein deel van jouw bierminnend hart heeft weten te stelen in 2017 ben je meer dan welkom om ons magazine uit te roepen tot ‘tijdschrift van het jaar’ en de bijhorende website (www.biergrandcru.be) tot ‘bierwebsite van het jaar’. Het is altijd een leuke erkenning voor het team dat er zijn tijd in steekt en toch af en toe interessant uit de hoek probeert te komen 😉

Ook willen we graag even de verdiensten van de Brussels Beer Challenge onder de aandacht brengen. Een biercompetitie in de reële wereld die net als BADF kleinschalig begon in 2012 en ook explodeerde tot één van de meest toonaangevende internationale biercompetities ter wereld. Misschien is dit toch wel een argument om het uit te roepen tot ‘gebeurtenis van het jaar’ … toch?

Maar zoals gezegd, dit is een festival waarbij jij en jij alleen beslist. Wij doen alleen maar ons best om de best mogelijke bijdrage te leveren aan de bierwereld en vinden het gewoon leuk als we ook merken dat het effectief wordt gewaardeerd. Bedankt!

Team Beer Awards

Team Beer Awards (Bert, Roeland & Tim)