Luc De Raedemaeker & Yannick de Cocqueau
BEER EXPERIENCE
Top spekers, top exposanten en een eigen bier!
De biersector bruist in de Lage Landen als nooit tevoren. Nieuwe kleine onafhankelijke brouwerijen zien overal in België en Nederland het levenslicht. Gevestigde (familiale) brouwerijen vinden tegelijkertijd een nieuw elan. De goesting is nog nooit zo groot geweest om even heerlijk als uniek bier op de markt te brengen. De dorst naar nieuwe inzichten, kennis en contacten moet daarom dringend gelest en dat kan in juni 2022 in de Antwerpse Waagnatie… tijdens de allereerste editie van de BEER EXPERIENCE!

BEER EXPERIENCE is een uniek evenement in Bierland België. Bezoekers kunnen allerlei gedreven exposanten uit binnen- en buitenland ontmoeten. Ingrediënten, brouwinstallaties, bottelling & kegging, tap oplossingen, watermanagement, green deal, IT-oplossingen, etikettering en verpakking, regelgeving en belastingen, analyses en labomateriaal, glazen, … als het maar iets met bier en brouwen te maken heeft vind je het op BEER EXPERIENCE .

Top sprekers

Aan de Antwerpse Schelde zal de dorst naar kennis worden gelaafd. Een aantal topsprekers delen hun inzichten en kennis;

Een bloemlezing:

  • Francis Heitz (Export Manager Hop France): Hop breeding and selection
  • Krishan Maudgal (Director Belgian Brewers): Belgian beer – futureproof
  • Stef Debeuf (Afdelingshoofd Marketing en expert douanevergunningen) Accijnsverplichtingen in België (niet het meest sexy onderwerp, maar o zo belangrijk).
  • Olivier de Brauwere (Co-founder & Co Owner Brussels Beer Project): Leave the abbey, join the playground
  • Karl Dingemans (Maltster): All about Specialty Malts
  • Clo Willaerts (Author and Digital Strategy Consultant) Never waste a good crisis: state of digital after COVID-19 (ook de bierwereld ontsnapt niet aan het digitale geweld)
  • Alain De Laet (CEO Brewery Huyghe): Green Deal
  • Gino Baart (Sales Manager Fermentis): Yeasts and hops interactions

Vrijdag wordt afgesloten met een ‘Mindfuck’ tasting en op zaterdag eindigen we bitterzoet met een exclusieve ‘bier en chocolade’tasting.

Meer informatie: www.beerexperience.be/nl/conferentie/

Eigen bier

Ongefilterd, ongepasteuriseerd en extra gehopt met ‘Barbe’ Rouge, een hop variëteit uit de Elzas die verdeeld wordt door de coöperatieve Hop France, dat is het nieuwe Bolleke Hop. Het bier werd ontwikkeld door meesterbrouwer Sven Dekleermaeker van Brouwerij De Koninck. Het nieuwe Bolleke Hop wordt gelanceerd in aanwezigheid van Franics Heitz van Hop France tijdens de eerste lezing van de vrijdag en is exclusief verkrijgbaar op BEER EXPERIENCE en in de bar van Brouwerij De Koninck. Once in a lifetime dus

Meer informatie: www.beerexperience.be