Yannick de Cocqueau
Beer Geek
Voor jou een eretitel?
Zo ja, moet je zeker verder lezen. BrewDog lanceert namelijk de eerste editie van de Beer Geek Awards. Een obsessie voor bier is opgenomen in de statuten van BrewDog en nu willen ze nagaan wie de mensen zijn die hun Beer Geek zijn het meest benaderen of zelfs ver overstijgen. Fiere Beer Geeks, waag je kans!

Zit je op de grens tussen een passie voor bier en een regelrechte obsessie voor het vloeibaar goud en alles wat er rond hangt, dan maak je misschien een kans in een of meerdere van de categorieën van deze nieuwe award. Iedereen maakt uiteraard kans en kan zich inschrijven, maar dat de winnaars toch heel wat op hun palmares zullen moeten staan hebben is duidelijk. Als je dus permanent jouw proevertjes zit te ‘raten’ op websites, jouw huis hebt verkocht omdat je toch steeds van de ene brouwerij naar de andere trekt of een professionele tooghanger bent, de wereld plat bombardeert met bierinfo via jouw blog en/of sociale media, … schrijf je zeker in!

Misschien de leukste categorie is wel die van Beer Tasting Geek. Als je bij een blinde proeverij vrij vlotjes de juiste bierstijl op de geproefde bieren kunt plakken dan is meedoen aan de preselectie wel interessant. In de verschillende Europese BrewDog Bars wordt op 26 juli een gigantische simultane proeverij georganiseerd om de 20 beste proevers naar een grote finale te sturen. Er gaat uiteraard ook zo’n selectie door in BrewDog Bar Brussel, waar je nog een zitje kunt proberen bemachtigen.

Alle info hierover en de formaliteiten om in de schrijven vind je op de website van de Beer Geek Awards. Succes!