Thomas Costenoble
Beer Lover’s Marathon in Luik: Klaar?
De tweede editie van de Beer Lover’s Marathon komt met rasse schreden dichterbij. Zondag 4 juni zullen een goede 1000 lopers zomaar eventjes 42,195 km slikken, maar dan wel in een feestelijke sfeer. De marathon is namelijk ook de gelegenheid om (voordien/tijdens/achteraf?) van 16 verschillende Belgische bieren te genieten, die langsheen het parcours te proeven zijn.

Capture

De idee van de Beer Lover’s Marathon is er in 2012 gekomen na een deelname aan de Marathon du Médoc. Na vier jaar rijpen was de eerste editie een feit. Dankzij de steun en het enthousiasme van de stad Luik was de marathon vanaf de eerste uitgave in 2016 een succes. Een geslaagde editie die de organisatoren meteen heeft gemotiveerd voor de organisatie van een heruitgave.

Het uitgestippelde parcours is mooi gevarieerd en vrij heuvelachtig. Onderweg worden voldoende bevoorradingsplekken voorzien die opgeleukt worden door fanfares, bands en DJ’s om de moedige lopers een hart onder de riem te steken. De dag voor de start wordt een « Pasta Party » ingericht zodat de deelnemers zeker voldoende koolhydraten getankt hebben om de meet te halen en dat ook hun supporters fit en mondig aan hun taak kunnen beginnen.

Meer info en een zicht op het parcours vind je op www.beerlovermarathon.be