BELGIAN BEER WEEKEND

21ste editie

Dit weekend staat ‘probably the most beautiful square of the world’ weer volledig in het teken van het Belgisch bier. Gedurende het hele weekend zullen meerdere kleine, middelgrote en grote Belgische brouwerijen een ruime selectie van hun bieren voorstellen waardoor je de verschillende soorten bieren die zorgen voor de faam van ons land kan (her)ontdekken. Maar liefst 48 brouwerijen nemen deel, goed voor zo’n dikke 400 verschillende bieren waaronder steevast enkele primeurs.

Toegegeven, het is vaak niet de rustigste plek om van een lekker brouwsel te genieten, maar het kader is gewoon magisch en het randgebeuren maakt het absoluut de moeite waard om naar Brussel af te zakken. Zorg er dan ook zeker voor dat je eens de viering van Sint-Arnoldus (vrijdag) meemaakt, de historische brouwerijkarren en bierwagens gaat bekijken op de ’Nieuwe Graanmarkt’ (zaterdag) en de optocht van diverse bands en brouwersconfrerieën door de straten van Brussel (zondag) niet mist.

Daarna zou het dus zonde zijn om niet even te blijven plakken in het prachtig kader van de Grote Markt en iets te gaan proeven aan één van de vele standjes. Klassiekers maar ook nieuwe zaken en speciale brouwsels. Het Anker presenteert er jaarlijks de nieuwe versie van de Indulgence en wat dacht je van speciale dingen als een Gulden Draak Smoked, de Alliance van Dubuisson en De Brabandere, vatgerijpte Bruine Os, Oude Schaarbeekse Kriek van Boon en Mort Subite, een Stuut, Clement, Ride a Bull, … om er maar enkele te noemen. Allemaal Belgische toppers en vermoedelijk krijgen we daar ook nog wat typisch Belgisch weer gratis en voor niets bij. Santé.

Volledig programma op www.belgianbrewers.be

Foto’s © Belgian Brewers

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!