Bier Grand Cru
Belgian Black Coffee
Arthur's Legacy Brouwsel 15
Voor het 15de Arthur’s Legacy brouwsel lieten de meesterbrouwers van Palm Breweries zich inspireren door het donkere bijna zwarte Engelse Stout-bier. Het bier is echter geen klassieke stout, tijdens het brouwproces voegden ze aan hun brouwsel Nicaraguaanse 'Maragogype' koffie toe. Het resultaat mag er wezen. Donker als de nacht en geurend naar koffie en donkere mout verleidt het bier onze zintuigen. We worden niet ontgoocheld, de smaak is complex en rijk: fijne koffie, toetsen van chocolade en donkere mout en een verrassende afdronk.

In 2014 werd microbrouwerij DE HOORN in Steenhuffel ge-herinstalleerd. De kleine dorpsbrouwerij laat de brouwers toe om brouwsels van 1.000 liter te brouwen. Gelijktijdig werden vier ingrediëntenmeesters aangesteld; deze specialiseren zich in het gebruik van kruiden, hop, fruit en hout in bier, ze bouwen verder hun historische en wetenschappelijke kennis en inzichten uit en passen deze toe in de verdere productontwikkeling van de brouwerij. De kleinschaligheid stelt het brouwersteam in staat om nog creatiever te zijn en vlotter ‘gelimiteerde prestige edities’ te ontwikkelen.

Deze craft-brouwsels krijgen de naam ARTHUR’S LEGACY mee. ARTHUR’S LEGACY refereert naar één van de stichters van de brouwerij: Arthur Van Roy. Arthur was visionair, hij was het die halsstarrig bleef geloven in het succes van hoge gisting bieren, hij kreeg gelijk. Vanuit zijn gedachtengoed gaan de ingrediënten- en brouwmeesters aan de slag om jaarlijks een aantal gelimiteerde brouwsels op punt te stellen. Hun creativiteit, passie en ondernemerschap leiden tot nieuwe, uitzonderlijke en vooral unieke bieren, gebaseerd op telkens één welbepaald vakgebied: hop, fruit, kruiden of hout.