BELGIË NIET LANGER HÉT BIERLAND?

VIJFDE EDITIE VAN DE BRUSSELS BEER CHALLENGE

Het alleenrecht op brouwerijen hebben we niet meer. In het buitenland borrelt er vanalles in de brouwketel. In de US tellen we meer dan 4200 Craft breweries; traditionele wijnlanden zoals Frankrijk en Italië overschrijden de kaap van 750 brouwerijen; bier is hot in het hoge Noorden; traditionele bierlanden als Groot-Brittannië en Duitsland ondergaan stilaan een ware revolutie. Zelfs de Nederlanders overtreffen ons landje met meer dan 400 brouwerijen. Wij klokken af op 199 brouwerijen.

Ook kwalitatief gaat het buitenland met rassen schreden vooruit. Leest u de resultaten van de laatste Brussels Beer Challenge er maar eens op na. Al dient gezegd te worden dat sommige krantenkoppen als “US verslaat België in eigen huis” de waarheid wel een beetje geweld aan deden. Ook bij de consument groeit het besef dat brouwen van goed bier niet stopt aan deze of gene grens. De Belgische bierconsumptie daalt jaar na jaar. Mogen we ons dan nog wel als België het predicaat ”Werelds beste bierland” toe-eigenen?

Is België bierland N°1?

De Brussels Beer Challenge houdt de vinger aan de pols en is een barometer voor de Belgische en Internationale brouwerijen. Is België nog steeds het beste kleinste bierland ter wereld? Antwoord op vijfde editie van de Brussels Beer Challenge 3/4/5 en 6 November in het Brusselse Beursgebouw.

“The Brussels Beer Challenge is one of World’s beer contests that matter: well-organized, warm atmosphere and in a hartland for brewers and beerlovers.” Sven Gatz (Belgian Minister and beerlover)

Na Brussel (2012), Luik (2013), Leuven (2014) en Antwerpen (2015), keert dit internationale bierevenement terug naar de hoofdstad van Europa De Brussels Beer Challenge keert voor deze verjaardag editie terug naar daar waar het vijf jaar geleden allemaal begonnen is: Brussel. De stad van de stripverhalen is alom gekend voor zijn imposant stadhuis op de Grote Markt, zijn Manneken Pis, zijn Atomium, het Beenhouwersstraatje,… en natuurlijk onze drie wereldberoemde delicatessen: chocolade, frieten en… bier! Daarnaast is deze Zennestad ook de place to be(er) om een hele dag te shoppen of een hele nacht te feesten. Dit alles gecombineerd met een leuke mix van Vlamingen, Walen, Ketjes en meer dan 160 andere nationaliteiten maakt van onze Europese hoofdstad een bruisende stad die aan de wedstrijd een belangrijke internationale dimensie toevoegt. Brussel is de ideale gaststad voor deze vijfde editie van de Brussels Beer Challenge. Drie dagen lang proeft een panel van 85 internationaal gereputeerde bierkenners 1250 bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren worden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, typiciteit en stijl en vervolgens gewikt en gewogen.

Op het einde van de drie degustatiedagen worden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award. De degustaties vinden plaats in het iconische Brusselse beursgebouw, dat binnen enkele jaren omgetoverd wordt tot een heuse biertempel. Deze professionele bierwedstrijd is een unieke opportuniteit voor alle bierproducenten om zich te meten met de allerbeste internationale en Belgische brouwers.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!