Bier Grand Cru
Belgium Beer Week
van 23 tot 29 augustus
Deze tweede editie vindt plaats in meer dan 60 deelnemende bars, brouwerijen en andere locaties in Antwerpen, Brussel, Leuven, Brugge, Gent, Mechelen, Luik en Namen. Deelnemende venues organiseren gedurende deze hoppige week samen meer dan 150 evenementen, waarbij bezoekers worden ondergedompeld in het gerstenat.

Foodpairings, tap & bar takeovers, collabs, blind tastings, bottleshares, brunches en andere evenementen maakten de eerste editie van de Belgium Beer Week een groot succes.

 “Het evenement is een showcase van de Belgische biercultuur en het enthousiasme dat mensen overdragen die gepassioneerd zijn door hun vak/hobby.” aldus Bas Boiy.

“De editie van dit jaar volgt op de enorm succesvolle editie van 2020, met meer dan 55 bierevenementen op 30 locaties in Antwerpen en Brussel. De originele activiteiten brachten veel mensen op de been. Dit om te genieten in hun stamkroeg of door nieuwe zaken te ontdekken. Voor de editie van 2021 gaan we groter en nog beter door uit te breiden naar meer plaatsen in België.” aldus de organisatoren Dieter Proost, Bas Boiy en Ahmed ElAmin.

Belgium Beer Week wordt ondersteund door Beer Idiots vzw, een vzw die nieuws en informatie over biercultuur publiceert. Het inschrijvingsgeld van € 20 dat de deelnemende zaken aan de organisatie van de Belgium Beer Week betalen, wordt volledig besteed om de evenementen te promoten en publiek naar de venues te lokken.