Bier Grand Cru
Berne Vatgerijpte Speciale Editie,
Morgen is het de ophaaldag van de tweede 'Vatgerijpte Speciale Editie', de 2020 editie. Dit vatgerijpte speciale abdijbier wordt natuurlijk op de Abdij van Berne uitgegeven. Wel anders dan vorig jaar door de Corona-maatregelen. Zo zal er wel kunnen worden afgehaald wat er gedurende het hele jaar is besteld, maar is er helaas geen feestmiddag met terras, marktkramen, muziekbands, masterclass, wandeltocht, koren en eettentjes.

Er worden dit jaar wel 4 auto-afhaal-stations en 1 loop-afhaal-station ingericht. Met de auto blijven ophalers in de auto tijdens betaling en aanname van het speciale bierkistje. Ook heeft elke afhaler een tijdslot voor het ophalen waardoor drukte wordt gespreid. Hierdoor worden contacten vermeden en achten wij en de veiligheidsbewakers deze afhaaldag Corona-proof. Hierdoor kunnen bestellers van deze Vatgerijpte Speciale Editie 2020 in de feestmaand toch het leven vieren.

50% méér Vatgerijpt abdijbier

Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het bestelde feestelijke kistje abdijbier zal deze dag door alle bierbestellers vanaf 10.00 uur tot uiterlijk 20.00 uur worden opgehaald. Oktober 2019 is speciaal hiervoor Abt-generaal Quadrupel bier gebrouwen en na het gistproces op eiken vaten afgevuld om daarop een heel jaarlang te rijpen. Het zijn vaten van Rum Barbados en Islay single malt Whisky Laphroaig. De Abt-generaal Quadrupel heeft daardoor een vleugje van deze Rum, Whisky en de geur en smaak van het eikenhouten vat opgenomen. Na dit rijpen is het bier gekeurd en voortreffelijk bevonden door de brouwmeester, bierkeurmeester en biersommelier. Vorige week zijn de vaten geleegd en het bier geblend. Daarna is het op een speciale fles van 75cl afgevuld en van een mooi etiket voorzien. Elke fles heeft een uniek nummer en op het etiket staat een mooie beschrijving. Ook is er een mini-boekje aan de hals bevestigd met een persoonlijke tekst van Abt Denis Hendrickx.  Deze tweede Speciale Editie wordt ook weer in een mooi bedrukt kistje verpakt. Er is 50% meer Abt-generaal Quadrupel op vaten gelegd en er zijn dus 50% meer grote flessen van 75cl gebotteld. Deze unieke grote flessen zijn allemaal besteld via de website, het is dus nagenoeg uitverkocht. De flessen moeten persoonlijk worden afgehaald op zondag 29 november per tijdslot.

De Vatgerijpte Speciale Editie 2021 is alweer gebrouwen en vanaf 30 november te bestellen via www.berneabdijbier.nl. Weer meer dan dit jaar zodat we meer liefhebbers blij kunnen maken. Voor nu, blijf gezond en vier het leven…