Bestbrewchallenge 2023

Als wedstrijdbier voor de BestBrewChallenge 2023 wordt een Dark Doppelbock gebrouwen. Deze bierstijl kenmerkt zich door een sterk, niet te zoet en moutig karakter en een volle body. Hopsmaak en bitterheid zijn vrij laag. De bierkleur is typisch tussen lichtbruin en zwart. Hoewel de donkerste mout uit het Bestmalz gebrande moutassortiment – BEST Röstmalz eXtra – moet worden gebruikt bij het brouwen, mag er volgens de bierstijldefinitie geen prominente gebrande moutsmaak verschijnen in de Dark Doppelbock. Dat is de uitdaging waar de deelnemers aan de BestBrewChallenge 2023 voor staan.

De wedstrijd staat open voor thuis- en hobbybrouwers, brewpubs en zelfs grote brouwerijen van overal ter wereld. Deelname is gratis. Het winnende bier wordt op grote schaal gebrouwen en geserveerd in de stand van Bestmalz op de BrauBeviale in Neurenberg, waar ook de prijsuitreiking zal plaatsvinden. De winnaar van de eerste plaats wint een reis en overnachting voor zichzelf en een reisgenoot. Andere prijzen zijn lab-bieranalyses en prijzen voor creatieve flesetiketten en verpakkingen. Elk ingezonden bier wordt beoordeeld door professionele biersommeliers. De feedback wordt samen met een deelnemers-T-shirt naar de brouwers gestuurd.

Het wedstrijdbier wordt gebrouwen tussen 20 en 23 april 2023. De periode wordt daarmee verlengd van één naar vier dagen in tegenstelling tot voorgaande jaren. De laatste dag is de Duitse Bierdag op 23 april 2023. De sluitingsdatum voor verzending van wedstrijdbieren is 5 juli 2023.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!