Yannick de Cocqueau
Better Seef Than Sorry
Het heeft de nodige tijd en voorbereidingen gevraagd, maar vandaag wordt het eerste brouwsel Seefbier weer in hartje Antwerpen gebrouwen, daar waar het hoort te zitten.

Johan Van Dyck richtte vijf jaar geleden de Antwerpse Brouw Compagnie op om een historisch stadsbier nieuw leven in te blazen. Voor een eigen brouwerij was het nog te vroeg. In brouwerij Roman werd een betrouwbare partner gevonden om het Seefbier te brouwen volgens de richtlijnen en verwachtingen van Johan. Ondertussen kon hij zich dan gaan concentreren om het uitbouwen van het merk en zo een sterke basis opbouwen voor zijn uiteindelijk doel, een eigen brouwerij in Antwerpen centrum.

Een jaar geleden was het dan zover. De Antwerpse Brouw Compagnie maakte haar plannen voor een nieuwe brouwerij bekend. Deze zou gevestigd worden in het Noorderpershuis, een oude havensite gelegen op het eilandje in Antwerpen centrum. Mede dankzij de steun van meer dan 800 Crowdfunders konden de plannen ook werkelijkheid worden. De nieuwe brouwzaal wordt vandaag in gebruik genomen, waarna ook de rest van de site van het Noorderpershuis afgewerkt worden.

De eerste prioriteit was het operationeel maken van de brouwzaal. Aansluitend wordt temidden van de brouwzaal het proeflokaal afgewerkt en zal de ommuurde binnentuin worden omgetoverd tot een heuse biergarten. De feestelijke opening  samen met de crowdfunders is gepland voor September, waarna de brouwerij vrij toegankelijk zal zijn voor iedereen.”

Het klinkt alvast veelbelovend en soms pak je inderdaad best gewoon rustig de tijd om de zaken meteen deftig aan te pakken. We kijken alvast uit naar de verdere ontplooiing van deze nieuwe Antwerpse telg.