Yannick de Cocqueau
Bier Grand Cru magazine bij Carrefour
Mega aanbod en ontdekkingspromo's tijdens het Carrefour bierfestival
Na het wijnfestival maakt Carrefour plaats voor de bierfeesten. Carrefour zet haar bieraanbod in de kijker, van 4 tot 15 oktober in de Markets en van 8 tot 18 november in de Hypermarkten Carrefour. Dé kans voor de fans om kennis te maken met het breedste aanbod van België (met daarin vijftig nieuwe producten), exclusieve aanbiedingen en de nieuwste trends. Naast een groot aantal bieren, vind je vanaf nu ook ons magazine Bier Grand Cru in de rekken van Carrefour.

Met vijftig bijkomende bieren in 2017, reflecteert Carrefour de dynamiek bij de brouwerijen en het enthousiasme bij de keten en het publiek voor het speciale bier. In totaal zijn het nu niet minder dan 380 bieren die deel uitmaken van het vaste assortiment van de keten, het grootste aanbod in de Belgische grootwarenhuizen. Er is echt voor elk wat wils in de bierafdeling van Carrefour.

Het was Carrefour niet ontgaan dat de Belgische consument misschien minder bier begon te drinken, maar dat hij tegelijk nieuwsgieriger en veeleisender werd. Complexere, speciale, ambachtelijke en lokale bieren krijgen steeds vaker de voorkeur, ten koste van pils. Zich hierop voorbereidend is de keten het assortiment speciale bieren stelselmatig gaan versterken. Het segment is uitgegroeid tot het paradepaardje van de winkels en blijft evolueren.

wat-weet-jij-van-bier-96

Carrefour stemt het aanbod namelijk zo goed mogelijk af op de vraag, die zelf snel kan veranderen. Trends volgen en er op inspelen is dan ook essentieel om er voor te zorgen dat de producten perfect beantwoorden aan de nieuwe verwachtingen van de consument. Naast de vaste waarden is er ook een roterend aanbod ‘Artisanal Belgian Beers’ en speelt Carrefour in op de opkomst van lokale microbrouwerijen om het aanbod te laten variëren naargelang de streek waarin de winkel gelegen is. De klant vindt het namelijk ook fijn om bieren te ontdekken die in zijn buurt worden gebrouwen.

Naast het zorgvuldig herschikken van het assortiment speciale bieren is ook de nodige aandacht besteed aan de biologische bieren, het feit dat hop weer volledig in de smaak valt en dat bier nog steeds een gezelligheidsdrank is. Het aanbod biobieren, IPA’s en grote flessen werd navenant bijgeschaafd.

video-blonde-bieren

Al deze bieren en het volledige aanbod van Carrefour zijn te ontdekken tijdens twee bier-tiendaagse. Vorige week waren de Markets aan de beurt en van 8 tot 18 november begint het echte werk door er mee uit te pakken in de Hypermarkten. Voor de gelegenheid werd de afdeling in een nieuw kleedje gestoken en ging de nodige aandacht naar het informeren van de consument. Bij elk type bier zijn de oorsprong, kleur en smaak duidelijk en eenvoudig weergegeven. Bovendien worden tips meegegeven voor het gebruik van bier aan tafel of in de keuken.

Om de consument de kans te geven zich nog wat dieper onder te dompelen in de wondere wereld van het bier, biedt Carrefour vanaf nu ook Bier Grand Cru Magazine aan. Zo kan iedereen zich met één enkele stop voorzien van lekker bier en aangename lectuur voor tijdens het nuttigen ervan. Santé!

BGC#10