BIER MARGARITA

Dit jaar bereikt de legendarische cocktail “Margarita” de gezegende leeftijd van 70 jaar. Er gaan veel verhalen de ronde over hoe de Margarita cocktail werd uitgevonden en door wie – ze draaien allemaal rond een wondermooie Margarita die al dan niet veroverd werd door de uitvinding van deze ondertussen wereldbekende cocktail. De Margarita cocktail is ondertussen de meest voorkomende tequila cocktail in de wereld. Het is zelfs zo populair dat je blikjes Margarita kan kopen, in verschillende smaken. Hoog tijd dus voor een nieuwe versie met bier. De nieuwe cocktail is op basis van twee topproducten: tequila en Belgisch witbier. Een duivelse combinatie, genieten met mate is de boodschap.

Ingrediënten:

  • 35 ml tequila
  • 20ml Belgisch witbier
  • 15 ml limoen- of citroensap
  • zout

Bereidingswijze:

Ga over de rand van het glas met een schijfje limoen en dop het glas dan lichtjes in een bord zout. Het zout blijft dan aan het glas plakken.

Voeg de ingrediënten samen in een cocktailshaker en schud met ijs. Giet voorzichtig in het geprepareerde glas met ijs – zorg dat het zout rond het glas niet weggespoeld wordt. Garnering kan met een schijfje limoen.

Foto designed door Freepik

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend