Bier Grand Cru
Bierfun in Vlaams-Brabant en Leuven
De provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven zetten tussen 13 en 29 april weer alle tapkranen open. ‘Vlaams-Brabant Bierweekends’ en ‘Leuven Bierweekends’ zijn een gezamenlijk initiatief van Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Leuven. Ze zetten hiermee het toeristische belang, de diversiteit van de Vlaams-Brabantse biertraditie en het vakmanschap van de brouwers extra in de verf.

Leuven Innovation Beer Festival | 14-15/04
Zaterdag 14 april en zondag 15 april vindt het Leuven Innovation Beer Festival plaats in De Hoorn. Eeuwenoude tradities en innovatie gaan er hand in hand.

Organisator brouwerij Hof ten Dormaal selecteerde ambachtelijke brouwers van over de hele wereld om je te laten proeven van hun beste biercreaties.

Keyword is innovatie en die vind je terug in het brouwproces (wilde fermentatie), de ingrediënten, …

www.leuveninnovationbeerfestival.com

Food & Hops | 21-22/04

Nieuw dit jaar is Food & Hops in het Comeniusgebouw. Dit event, waar bier en gastronomie perfect gecombineerd worden, werd uitgewerkt door Leuvenement ism Kwinten De Paepe. Vijf Leuvense topchefs werkten gerechten uit op basis van kaas, perfect gematched met een speciaal geselecteerd bier.

Lieven Demeestere (Arenberg), Bart Tastenhoye (Taste), Niels Brants (Essenciel), Bart Springael & Jos Crabbé (Trente) en Peter Van Der Staey (Het Kookpunt) gingen aan de slag.
Zuut zorgt voor het perfecte dessert. Daarnaast zorgen de beste kaasmeesters van het land, Elsen en Van Tricht, voor een enorme selectie bijzondere kazen.

Op Food & Hops kan je ook drie workshops volgen gegeven door bierprofessionals. Eentje focust op bier proeven (Dr. Beer), de andere zet dan weer de combinatie bier en chocolade in de spotlight (Bierolade) en Kaasambacht Elsen leert je alles over bier- en kaaspairing.

http://www.leuvenbierweekends.be

Zythos Bierfestival | 28-29/04
Op zaterdag 28 april en zondag 29 april vindt naar jaarlijkse traditie het 15deZythos bierfestival plaats in de Brabanthal.

Op het Zythos Bierfestival vind je meer dan 100 Belgische brouwerijen en bierfirma’s die je willen laten proeven van samen meer dan 500 bieren. Je vindt er niet alleen grote brouwerijen terug, maar ook onbekende kleinere brouwerijen. Ook zullen er bieren zijn die speciaal voor het Zythos Bierfestival zijn gebrouwen.

http://www.zbf.be

En veel meer

Drie weekends van 13 tot 29 april, zetten 17 brouwerijen hun deuren open en pakken 23 gemeenten uit met originele bierformules zoals bierverhalen, bierproeverijen, begeleide bierfietstochten, lezingen, workshops, village golf, bierquiz en biercache.

Enkele opvallende nieuwigheden zijn de bierquizzen in Aarschot en Linter, de Village Golf in Hoegaarden, een bierboot tussen Vilvoorde en Kapelle-op-den-Bos, de pop-up beer chapel en de photo challenge in Diest en de proeverijen van ‘bier en chocolade’ in Bierbeek en Londerzeel .

23 logementen, zowel hotels als gastenkamers, vakantiewoningen en campings. hebben een bierarrangement uitgewerkt.