Yannick de Cocqueau
Bierhoofdstad Namen
Is Namen voor jou een nobele onbekende en heb je je de vraag gesteld waarom een evenement als de Brussels Beer Challenge voor haar volgende editie nu in godsnaam daar naartoe trekt? Zo'n willekeurige keuze is dat zeker niet. Komend weekend kun je alvast zelf gaan vaststellen dat bier meer dan leeft in de Waalse hoofdstad. Drie dagen lang zal Namen niet enkel de hoofdstad van Wallonië zijn, maar ook van 'bierland'.

Namur Capitale de la Bière is ondertussen aan haar 6de editie toe. Voor de gelegenheid wordt het evenement letterlijk naar een hoger niveau getild. Deze editie zal namelijk niet meer doorgaan in de historische wijk van de Grognon, maar op de hoogtes van de beroemde Citadelle. Een 40-tal brouwers hebben niets anders voor ogen dan jou hun bieren te laten (her)ontdekken. Met net geen 200 bieren op de kaart zal er zeker keuze genoeg zijn. Wetende dat het voor 40% van de standhouders ook hun eerste deelname is, zijn we alvast zeker van het feit dat er ook wel iets zal tussen zitten dat een ware ontdekking zal zijn.

Toegegeven, er zijn wel meer festivals waar je wat interessants kunt proeven, maar naast een uniek kader wordt in Namen ook gezorgd voor streekgebonden hapjes, blinde proeverijen, een ‘schenkwedstrijd’, brouwdemonstraties, workshops rond het combineren van bier met eten, live optredens, … Een totaalpakket dus.

Als je bovendien weet dat dit ondertussen alles behalve een alleenstaand evenement is, begrijp je misschien al iets meer de keuze met een evenement als de Brussels Beer Challenge ook eens naar Namen af te zakken. Naast de zomereditie van Namur Capitale de le Bière heeft Namur-Events voor elk seizoen wel een gepast evenement gevonden waarin telkens een ander type bier in de kijker gezet kan worden.

Logo-2017_Wallonie-Gourmande-1.2-NL