BIERHUIS OUD BEERSEL

Heropening

Het in de streek legendarische Bierhuis Oud Beersel werd in 1934 opgericht maar kwam zo’n 20 jaar geleden tot sluiting. Bij de overname van Oud Beersel zag Gert Christiaens geen mogelijkheid om ook al meteen nieuw leven te blazen in dit Bierhuis, maar het idee leefde wel en is nooit verdwenen. Het gebouw was verkocht en een bloemenwinkel had er zijn stekje gevonden. Toen de bloemen het in 2017 voor bekeken hielden en er zich de kans bood om het gebouw weer over te kopen heeft Gert de kans met beide armen gegrepen. Vijf jaar later en na de nodige verbouwingen en investeringen is het Bierhuis weer open en meer dan een bezoek waard.

Bierhuis Oud Beersel werd ingericht als een plek waar heden en verleden samen komen. Het decor van het Bierhuis is een combinatie van originele elementen van het oude Bierhuis met een hedendaags concept om een optimale bierbeleving te garanderen. De rood-witte tegels op de gevel, de oude betegelde vloer, de houten lambrisering, de originele toog met porseleinen tap zijn stuk voor stuk elementen die werden behouden. De grote schermen met uitleg over de bieren die uit de 12-koppige installatie vloeien is uiteraard wel nieuw en daar waar het orgel stond is nu plaats gemaakt voor een keuken. Het moderne meubilair werd dan weer gemaakt van originele materialen uit de brouwerij.

Je kunt er genieten van een glas traditionele Oude Geuze of van meer experimentele lambiekbieren van het vat. Bij een natje hoort een droogje en dus biedt de keuken een mooi assortiment ‘snacks’ en enkele warme schotels. Alles huisgemaakt en met de huisbieren.

Er is ook aan de kinderen gedacht met wat spelletjes etc. die ter beschikking worden gezet. Gezien het Bierhuis op verschillende wandel- en fietsroutes ligt vormt het de ideale start-, stop- of aankomstplaats van een mooi uitje al dan niet met de hele familie.

Het Bierhuis Oud Beersel is open van donderdag tot en met zondag en je vindt meer praktische details op de site.

  Deel dit artikel:

  Zelfde categorie

  Recente artikelen

  Misschien vind je dit leuk

  Advertentie
  Bier Passie Weekend